سرشیر
سرشیر

سرشیر نوعی خامه است که از سطح شیر گرفته می‌شود و این روزها صنعتی و بهداشتی آن با بسته‌بندی‌های متنوع به بازار آمده است. در واقع سرشیر نوعی خامه‌گیری خود به خودی است. در این روش شیر گرم را به تدریج خنک می‌کنند که طی این زمان گویچه‌های چربی همراه مقداری از پروتئین‌های مفید روی سطح شیر بسته می‌شود که به آن سرشیر گویند و اغلب به روش سنتی تهیه می‌شود و بسیار لذیذتر از خامه‌های صنعتی است، به خصوص آن که با مرباهایی چون آلبالو، هویج، به یا گل سرخ میل شود، ولی احتمال آلوده بودن این محصول محلی به انواع میکروب‌های بیماری‌زا همچون سل و تب مالت زیاد است.
خوردن یک یا دو قاشق خامه برای صبحانه آن هم یکی دو بار در هفته اشکالی ندارد، ولی از آنجا که چربی خامه مانند چربی گوشت قرمز جزو چربی‌های جامد است و کلسترول بالایی دارد مصرف بیش از اندازه آن حتی برای وزن گرفتن افراد لاغر هم توصیه نمی‌شود.
 
منبع : جام جم

 


آدرس:  تهران بلوار آفریقا، تقاطع ظفر، ساختمان کساء، شماره 93، طبقه 5، واحد11