باور نادرست در رابطه با سالم سازی مواد لبنی سنتی باور نادرست در رابطه با سالم سازی مواد لبنی سنتی ( شیر ) با جوشاندن 10 الی 20 دقیقه ای : باور اشتباه مردم اين است كه اين محصولات، طبيعي بوده و حاوي ارزش غذايي بيشتري است در حالي كه پس از 10 دقيقه جوشاندن شير خام، 40 درصد كلسيم آن تهنشين شده و 30 درصد بافت پروتيين بر اثر همان حرارت 10 دقيقهيي ميشكند كه در اين صورت، اسيدهاي آمينه آسيب ميبيند و پيوندهاي (باندهاي) اسيدهاي آمينه شكسته شده و گروههاي آمين رها ميشود. بر اثر تركيب گروههاي آمين با ازت پروتيين، ماده سرطانزاي نيتروزامين تشكيل ميشود. 50 الي 90 درصد ويتامينهاي محلول در آب مثل ويتامينهاي گروه B كه نقش بسيار اساسي در تعادل فعاليتهاي عصبي بدن دارند هم، بر اثر همين مدت حرارت از بين ميروند. بر اثر همين مدت جوشاندن و به علت تبخير آب شير، غلظت چربي افزايش مييابد كه به همين دليل هم خوشمزه به نظر ميآيد كه البته بسيار هم مضر است زيرا چربي شير خام، حداكثر 5/3 الي 4 درصد است كه بعد از جوشاندن و تبخير آب به 7 الي 10 درصد ميرسد كه از نظر چربي حيواني بسيار بالاست و مصرف اين گونه چربيها موجب بروز ناراحتيهاي قلبي، گرفتي عروق و سكتههاي قلبي ميشود. اين گونه شيرها اكثرا بوي محيط دامداري را دارا هستند و متاسفانه برخي مردم فكر ميكنند كه اين شير چون بوي گاو و گوسفند ميدهد، طبيعي است. توصيه فروشندگان لبنیات سنتی درباره 20 دقيقه جوشاندن شير خام و بيخطر شدن محصول در اثر از بين رفتن تمام ميكربها و آلودگيهاي باكتريايي شير خام ؟ 20 دقيقه جوشاندن شير در منزل كار سادهيي نيست و آنهايي كه نوشتهاند حتما خودشان تا به حال انجام ندادهاند. يك سوم آب شير پس از 20 دقيقه جوشاندن بخار ميشود و املاح و مواد معدني باقي ميماند. شير گاو هم شش برابر نياز ما فسفر دارد و درصد نمكش بسيار بالاست. وقتي غليظ شود كه ضررهاي بيشتري هم خواهد داشت و به خصوص، سربار شدن املاح معدني شير جوشانده ميتواند براي كودكان تا حد از كار انداختن كليههاي آنها خطرساز باشد. پنیر سنتی : يكي از بدترين محصولات در اين مغازهها، پنير محلي است كه 90 درصد موارد تب مالت بر اثر مصرف پنير محلي بوده زيرا پنير تازه بايد شش هفته در آب نمك بماند كه مغازه دارها براي كسب سود بيشتر معمولا اين كار را نميكنند. سرشیر محلی : سرشير محلي هم چربي غيركنترل شده و منشا اصلي كلسترول است كه قابليت فسادپذيري بالايي هم دارد زيرا چربي، مركز رشد انواع باكتريهاست.
مشاهده جزییات